HTML

Pusztadoktor

A hortobágyi madárpark és madárkórház élete. Beszéljünk madarul!

Friss topikok

Linkblog

Fecske az úton – Pusztadoktor válaszol

2010.07.30. 09:44 pusztadoktor

T.F.: Találtunk egy kisfecskét az úton, fészek a közelbe sehol, ezért bevittük, de nem akar enni. Hogyan etethetjük szegényt?

Dr. Déri János: Ha az úton találták, akkor elüthették. Kórházban a helye. De addig is etetni kell, mert kb. 3-4 óráig bírja ki étlen-szomjan. Most közel éjfél van, de még most is érdemes megetetni, ha eddig nem kapott. Lisztkukac lenne a legjobb, de megteszi helyette a nyers csirkehús, só és fűszer nélkül, szúnyognyi darabokra vágva, vízbe mártva, csipesszel a szájába adva. Egyedül soha nem fog enni, nem csipegeti fel, meg kell tömni. Kétemberes, az egyik fogja és nyitja a száját, a másik eteti. Egy etetésre 5-6 falat kell, fél óra múlva lehet ismételni egész nap. Ugyanez Whiskas, vagy Kitecat, vagy más nedves macskatáppal és hozzá kevert, pépesített főtt tojással is jó A masszát injekciós fecskendővel kell becumiztatni, 0,5 ml-t egy alkalommal. Ez elég macerás, de így kell. Ha eljuttatják hozzánk Hortobágyra, akkor megoldjuk.

A Madárpark rendszeresen kap kérdéseket levélben, amelyekre Déri János állatorvos, az intézmény irányítója szokott válaszolni. Ezekből válogatunk.

Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány

 

1 komment

Címkék: fecske hortobágy madárpark madárkórház pusztadoktor

A bejegyzés trackback címe:

https://pusztadoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr912190533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miska.kiss (törölt) 2010.08.02. 20:06:32

Én a Tiszából halásztam ki egy abban csapkodó fecskét. Kitettem a partra, de nem tudott lábra állni. Ha megszárad majd a tolla,túlélheti?
süti beállítások módosítása